Livrädd och sjuk

Gud så rädd jag blev igår, Roxy skrämde livet ur mig. Hon ligger snällt i soffan och sover när hon helt plötsligt vaknar, börjar springa omkring som en galning och det kommer dregel ur mungiporna på henne. Det ser ut som det hänger något ur munnen på henne, vilket jag senare ser är dregel. Men inte då. Så jag tror att hon har svalt nånting som fastnat i halsen på henne. Försöker få tag på henne men då springer hon in i deras tunnel och gömmer sig. Finns inte en chans att jag kommer åt henne där.

Så jag sätter mig i soffan och efter ett litet tag kommer hon ut därifrån. Hon tuggar och sväljer och slickar sig om läpparna och jag är övertygad om att hon svalt nånting. Till slut får jag tag på henne, tar henne i famnen och försöker bända upp käkarna på henne men lyckas så klart inte. Men när jag släpper henne spyr hon ner hela soffan, två gånger. Men det fanns bara smält mat, inget annat hon kunde ha svalt.

Kort efter det går jag ut för att röka och J står i köket och när jag tittar in ser jag Roxy komma gående till maten. Frågar J och hon äter. Hon äter massor, tömmer hela skålen med mjukmat jag nyss hade hällt upp. Sen dess har hon varit som vanligt så jag tror att faran är över. Hon kommer och gosar och är precis som hon brukar, och hon har inte spytt nåt mer.

Idag ska vi ut på ett litet äventyr, vi ska till Slagstaglass med Kalle och trollen. Trollen vet inget än förutom att vi ska iväg så de har haft tusen frågor om var vi ska. Det är ju nånting man måste göra här i stan, åka till Slagstaglass och äta en av deras glassar som är bäst i stan. Själv äter jag ju inte glass så jag får glatt titta på. Vi hade tänkt hälsa på kusinen också som bor i området men hon skulle bort. Bummer.

Förutom det blir det bara det mest nödvändiga gjort och inget mer. Började känna mig lite hängig igår och när kvällen var slut hostade jag, hade ont i varenda led och frös som en idiot. Det tog sin lilla tid att somna.

När jag vaknade idag frågade J mig hur jag mådde och jag kände efter och konstaterade att jag kände mig faktiskt rätt bra. Tills jag klev upp ur sängen och började röra på mig. Det första som hände var att jag började hosta, sen frysa som en idiot och ont i varenda led. Måste köpa Alvedon så att jag klarar mig genom praktiken den här veckan. Har aldrig nånsin varit sjukskriven ifrån varken jobb eller praktik och tänker inte börja nu.

Katten som skrämmer livet ur en


Follow on Bloglovin

Dag 28 av 100

2 kommentarer:

  1. Men åh.. Stackarn.. Hoppas hon mår bättre idag.. Och att du också mår bättre såklart :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja hon är precis som vanligt. Jag försöker att inte låtsas om att jag inte mår bra :)

      Radera


Din kommentar har självklart med inlägget att göra. Om inte så maila istället.
Din ip-adress sparas och kan givetvis spåras.
Anonyma kommentarer publiceras inte.