Kycklinggryta
900 g fast potatis
2 msk olja
salt och peppar
2 kycklingfiléer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
400 g hela tomater på burk
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller fond
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och skär potatisen i halvor. Lägg dem på en plåt och vänd potatisen i hälften av oljan. Salta och peppra. Sätt in mig i ugnen ca 25 minuter.
Skär kycklingen i tärningar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Stek lök, vitlök och kycklingtärningarna i 1 msk olja i en stor stekpanna. Krydda med salt, peppar, rosmarin och timjan.
Tillsätt tomater och vatten. Smula ner buljongtärningen. Låt puttra i minst 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklinggrytan till potatishalvorna.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Din kommentar har självklart med inlägget att göra. Om inte så maila istället.
Din ip-adress sparas och kan givetvis spåras.
Anonyma kommentarer publiceras inte.