Kycklingbiffar med gräddsås
900 g fast potatis
2 msk ättikssprit 12%
2 msk strösocker
1 dl vatten
½ gurka
salt och peppar
2 dl mjölk gärna 1,5%
½ dl ströbröd
ca 400 g kycklingfärs
1 ägg
170 g majskorn
1 msk smör eller margarin
½ tsk majsstärkelse
1½ dl matlagningsgrädde
½ hönsbuljongtärning eller 2 tsk kycklingfond
2 tsk soja
Koka potatisen i saltat vatten.
Blanda en lag av ättikssprit, socker och vatten i en bunke och rör tills sockret löst sig. Skölj gurkan. Hyvla den tund och vänd ner. Salta och peppra.
Rör ihop 1 dl mjölk och ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter.
Blanda kycklingfärs, ägg, avrunnen majs, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till fyra biffar. Stek dem i matfettet i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader. Ta upp biffarna ur stekpannan.
Blanda majsstärkelsen med 1 dl mjölk. Rör ner mjölkblandningen, grädden och smulad buljongtärning eller fond i stekpannan. Låt det koka upp under omrörning. Häll i sojan. Lägg biffarna i såsen och låt puttra ca 5 minuter.
Servera kycklingbiffarna med potatisen och gurkan.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Din kommentar har självklart med inlägget att göra. Om inte så maila istället.
Din ip-adress sparas och kan givetvis spåras.
Anonyma kommentarer publiceras inte.