Middagstipset

Stora pannbiffen med champinjoner

6 bakpotatisar
1 msk olja
salt och peppar
ca 500 g nötfärs
½ dl vatten
1 tsk smör eller margarin
½ purjolök
250 g champinjoner
1 dl lätt créme fraiche
2 dl mjölk
1 tsk basilika
Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta och klyfta potatisen. Vänd den i ½ msk olja, salt och peppar på en plåt. Stek mitt i ugnen ca 40 minuter.
Blanda nötfärsen med vatten, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till en stor biff. Stek den i matfettet i en stekpanna under lock på medelvärme ca 7 minuter. Vänd med hjälp av en skärbräda eller locket och stek ytterliga ca 7 minuter på andra sidan.
Skölj och strimla purjolöken och låt den rinna av ordentligt. Ansa och skär svampen i fjärdedelar.
Stek svampen i ½ msk olja på högsta värme och tillsätt purjolöken efter 5 minuter. Sänk temperaturen något och stek ytterligare ca 5 minuter.
Stäng av värmen och tillsätt créme fraiche, mjölk och basilika och vänd runt. Smaka av med salt och peppar.
Servera biffen med svampen på toppen och klyftpotatis.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar


Din kommentar har självklart med inlägget att göra. Om inte så maila istället.
Din ip-adress sparas och kan givetvis spåras.
Anonyma kommentarer publiceras inte.