Middagstipset

Pastagratäng med skinka och ärter


1 msk smör eller margarin
4 portioner pasta, gärna penne
250 g ärter
240 g rökt skinka
1 gul lök
4 ägg
3 dl mjölk, gärna 1,5%
2 tsk oregano
salt och peppar
100 g riven ost
4 tomater
1 rödlök
1 msk olja
½ msk vitvinsvinäger

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form med hälften av matfettet.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt ärterna när det återstår 1 minuter av koktiden.

Strimla skinkan. Skala och strimla löken.

Vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

Stek löken i resten av matfettet och tillsätt skinkan mot slutet.

Lägg pastan i formen tillsammans med lök och skinka. Häll äggsmeten i formen och toppa med riven ost.

Gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter.

Gör en tomatsallad genom att skiva tomat och rödlök. Blanda ihop och ringla över olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.





2 kommentarer:

  1. Ser gott ut!

    Sv: ja vi har ju haft lite snö och blåst och annat i omgångar-.. men nu verkar det nästan som att våren är här för att stanna. Visst kallt som sören på nätterna och frost på morgonen men solen är framme!

    SvaraRadera


Din kommentar har självklart med inlägget att göra. Om inte så maila istället.
Din ip-adress sparas och kan givetvis spåras.
Anonyma kommentarer publiceras inte.