Pastagratäng med skinka och ärter
1 msk smör eller margarin
4 portioner pasta, gärna penne
250 g ärter
240 g rökt skinka
1 gul lök
4 ägg
3 dl mjölk, gärna 1,5%
2 tsk oregano
salt och peppar
100 g riven ost
4 tomater
1 rödlök
1 msk olja
½ msk vitvinsvinäger
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form med hälften av matfettet.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt ärterna när det återstår 1 minuter av koktiden.
Strimla skinkan. Skala och strimla löken.
Vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Stek löken i resten av matfettet och tillsätt skinkan mot slutet.
Lägg pastan i formen tillsammans med lök och skinka. Häll äggsmeten i formen och toppa med riven ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter.
Gör en tomatsallad genom att skiva tomat och rödlök. Blanda ihop och ringla över olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
Ser gott ut!
SvaraRaderaSv: ja vi har ju haft lite snö och blåst och annat i omgångar-.. men nu verkar det nästan som att våren är här för att stanna. Visst kallt som sören på nätterna och frost på morgonen men solen är framme!
Gott:)
SvaraRadera