Kyckling med rostade rotsaker och äppelsås
4 morötter
2 palsternackor
600 g fast potatis
1½ msk olja
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer
bakplåtspapper
1 tsk rosmarin
salt och peppar
1 äpple
1 dl lätt créme fraiche
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skiva morötter, palsternackor och potatis. Blanda med 1 msk olja och pressad vitlök i en bunke.
Stek kycklingen med ½ msk olja tills den får fin färg. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över rosmarin. Fördela rotfrukterna på plåten.
Salta och peppra över både rotsaker och kyckling.
Stek mitt i ugnen ca 3o minuter.
Grovriv äpplet och blanda med créme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Servera kyckling och rotfrukter med såsen.
4 kommentarer:
Din kommentar har självklart med inlägget att göra. Om inte så maila istället.
Din ip-adress sparas och kan givetvis spåras.
Anonyma kommentarer publiceras inte.