Hallonmuffins
Ingredienser:
125 g smör eller margarin
2.5 dl farinsocker
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl färska eller halvtinade frysta hallon
12 st stora muffinsformar
Mät upp smöret och lägg det i rumstemperatur så blir det lättare att blanda med sockret sen.
Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt.
Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt.
Rör smör och socker till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.
Tillsätt vetemjölet och mjölken. Kör försiktigt med elvispen till en jämn smet. Det är viktigt att sluta vispa med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte vispar för länge.
Sluta använda elvisp och vänd försiktigt ner bären med en sked utan att mosa hallonen för mycket för då blir muffinsarna gråaktiga i färgen.
Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200°C.
Låt svalna. Ät och njut!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Din kommentar har självklart med inlägget att göra. Om inte så maila istället.
Din ip-adress sparas och kan givetvis spåras.
Anonyma kommentarer publiceras inte.